Tischdeko Frühling und Brotaufstrich Rezept/ Decoratiuni de primavara/ Spring table decoration and spread recipe
Liebe Freunde im Besuch gewesen. Was braucht man für einen unvergesslichen Abend? Gutes Essen und gemütliche Atmosphäre mit Dekorationen geschaffen.
Wenn es wenige Leute gibt, mag ich es nicht, die Speiseteller auf den Tisch zu bringen. Ich mag den Tisch lieber mit vielen Dekorationen und das Essen wird direkt auf den Tellern serviert.
***
Prieteni dragi in vizita. Ce ai nevoie ca sa iasa o seara de neuitat? Mancare buna si atmosfera placuta creata cu ajutorul decoratiunilor.
Cand suntem putine persoane nu-mi place sa aduc platourile de mancare pe masa. Prefer masa cu multe decoratiuni iar mancarea o servesc direct in farfurii.
***
Dear friends have been in the visit. What do you need for an unforgettable evening? Good food and cozy atmosphere created with decorations.
If there are few people, I do not like putting the dinner plates on the table. I like the table with many decorations and the food is served directly on the plates.
Den Tischdeko habe ich frühlingshaft arrangiert. Ich habe mich für Grün und Weiß entschieden. Ein Blumenstrauß aus weiß- rose Tulpen habe ich in mehrere Vasen und transparente Kannen aufgeteilt.
***
Decorarea mesei am facut-o de primavara. Am ales verde si alb. Un buchet de lalele alb rose l-am impartit in mai multe vaze si cani transparente.
***
I arranged the table decoration in spring style. I chose green and white. I have divided a bouquet of white-rose tulips into several vases and transparent pitchers.
Ich stellte noch zwei Bellis Arrangements auf den Tisch, die ich auf der Terrasse hatte.
Ohne Kerzen ist keine Tischdeko vollständig. Ich habe es mit allen möglichen Kerzen versucht und mir hat keine gefallen. So bastelte ich schnell Kerzenhalter aus Gläsern und Buxuszweigen.
***
Am mai asezat doua aranjamente cu Bellis ce le aveam pe terasa.
Fara lumanari nici un aranjament de masa nu e complet. Am incercat cu tot felul de lumanari si nu mi-a placut nici una cum se potrivea. Asa ca am facut rapid suporturi de lumanari din borcanele de sticla si crengute de buxus.
***
I put two more Bellis arrangements on the table, which I had on the terrace.
Without candles, no table decoration is complete. I tried all sorts of candles and I did not like them. So I quickly made candlesticks from glasses and Buxus branches.
Und jetzt gehen wir zum Essen ... Ich machte ein 4-Gänge-Menü: Brotaufstrich mit Camembert und Radieschen, Rotkohl Cremesuppe, Geflügelleber mit Polenta und Zitronen-Joghurt-Kuchen.
Heute möchte ich das Brotaufstrich Rezept vorstellen, das einfach und lecker ist.
Du brauchst:
300 g Käse Camembert
100 g Radischen
zwei Frühlingszwiebeln (oder rote Zwiebel)
3 Esslöffel helles Bier
50g weiche Butter
Salz
Pfeffer
Paprikapulver
(optional ein Löffel Creme fraiche)
***
Si acum sa trecem la mancare...am facut un meniu de patru feluri: crema de camembert cu ridichi, supa crema de varza rosie, ficatei de pui cu mamaliguta si o prajitura cu iaurt si lamaie.
Astazi vreau sa prezint reteta de crema de branza care se face repede si e si gustoasa.
Ai nevoie:
300g branza camembert
100g ridichi
doua cepe verzi(sau rosie)
3 linguri de bere blonda
50g unt moale
sare
piper
boia
(o lingura smantana optional)
***
And now we go to dinner ... I made a 4-course menu: spread with camembert and radishes, red cabbage cream soup, chicken liver with polenta and lemon yogurt cake.
Today I would like to present the spread spread recipe that is simple and delicious.
You need:
300 g cheese Camembert
100 g of radishes
two spring onions (or red onion)
3 tablespoons of light beer
50g soft butter
salt
pepper
paprika
(optional spoon of creme fraiche)
Entfernen sie die Käserinde und Zwiebeln und Radieschen klein schneiden.
Mischen Sie die Zutaten mit eine Gabel.
Meine Butter war nicht ganz weich, also stellte ich sie in die Mikrowelle. Es wurde flüssig und ich habe es so verwendet.
***
Se curata brinza de margine, ceapa si ridichii se taie marunt.
Se amesteca cu furculita toate ingredientele.
Untul meu n-a fost destul de moale, asa ca l-am bagat scurt la microunde. A devenit lichid, dar l-am folosit asa.
***
Remove the cheese rind and cut the onions and radishes into small pieces.
Mix the ingredients with a fork.
My butter was not very soft, so I put it in the microwave. It got fluid and I used it that way.
Als ich am Ende schmeckte, schien es etwas zu bitter, also gab ich ein paar Kalorien hinzu und setzte ein wenig Creme fraiche dazu.
***
La sfarsit cand am gustat mi s-a parut un pic prea amar asa ca am mai adaugat ceva calorii punand o lingura de smantana.
***
When I finally tasted it seemed a bit too bitter, so I added a few calories and added a little creme fraiche.
Und so habe ich serviert:
***
Si asa l-am servit:
***
And so I served:
Es war ein wundervoller Abend mit vielen Geschichten, die bis in die Nacht dauerte.
Wie verbringen Sie die Abende mit Freunden?
***
A fost o seara minunata cu multe povesti ce s-a intins in noapte.
Voi cum obisnuiti sa petreceti serile cu prietenii?
***
It was a wonderful evening with many stories that lasted into the night.
How do you spend the evenings with friends?
Liebe Grüße, cu mult drag, dearly,
Simona
Links:creadienstag, DvD, HoT, Handmade Monday, Celebrate Your Story, Artsy-Fartsy,Friday-Flowerday, Freutag, Floral Friday Fotos, Ein kleiner Blog, Sonntagsglück
Liebe Simona,
ReplyDeletelecker sieht Dein Brotaufstrich aus, sowas ähnliches wird es unter anderem am Donnerstag beim Veggie-Day geben, Obatzda heißt der hier im Süden. Deine Deko sieht auch richtig hübsch dazu aus.
Liebe Grüße, Burgi
Vielen Dank liebe Burgi. Ich mag Obazda und war erste mal dass ich selber vorbereitet habe. Und hat sehr gut geschmeckt. Liebe Grüße
DeleteImi place tare mult cum ai aranjat masa, iar lalelele alea arata splendid!
ReplyDeleteMultumesc mult.
DeleteMi-ai facut pofta cu crema de camembert cu ridichi. Aranjamentul e deoosebit.
ReplyDeleteMa bucur Carmen draga, chiar e buna.
DeleteIntotdeauna ma uimesti cu ideile tale de decorare! Felicitari! Arata superb.
ReplyDeleteMultumesc mult draga Mirela!
DeleteSimona draga,
ReplyDeleteTotul arata deosebit de frumos. Nu am nici un fel de indoiala ca ai simtul esteticului dar te pricepi si la pregatirea mancarurilor... bune, observ.
Ai realizat un decor dragut, cu mult verde, potrivit pentru primavara.
Sunt convinsa ca a fost o seara minunata din toate punctele de vedere. Obisnuim si noi sa ne vedem cel putin la sfarsit de saptamana cu prietenii ori cu rudele. E binefacator si frumos sa fi inconjurat de prieteni si lucruri frumoase.
Te imbrtisez, Mia
Multumesc mult de comentar draga Mia. Un sfarsit de saptamana frumos iti doresc!
DeleteMereu gasesc idei atat de inspirate la tine. Imi place mult cum iti faci timp sa decorezi masa, gradina si casa. Si elementele folosite sunt atat de naturale si simple, incat e atat de usor sa le aplici. :)
ReplyDeleteMultumesc draga Oana, asta e si ideea mea , nu ai nevoie de multi bani sa faci decoratiuni dragute folosind reciclarea si obicte naturale.
DeleteAdor primăvara! Totul pare atât de proaspăt şi reînnoit! Aveam nevoie de un astfel de articol. Felicitări şi mulțumesc!
ReplyDeleteSi eu iubesc primavara cand totul renaste la viata si devina mai cald. Multumesc mult de comentar.
DeleteImi pare rau, dar imi este greu sa urmaresc textul facand salturi printre 3 limbi... :(
ReplyDeleteMi-e greu sa raspund la un astfel de comentar.
DeleteMananc branzeturi din Franta, dar nu am incercat niciodata sa le asociez cu ridichii. Si masa este frumos aranjata.
ReplyDeleteMultumesc Mirela si eu sunt mare amatoare de branzeturi, de toate felurile.:))
DeleteArata minunat aranjamentele de pe masa. Esti extrem de creativa.
ReplyDeleteMultumesc mult Catalina.
DeleteWOW Simona das schaut ja alles wunderbar aus, der Brotaufstrich hat es mir besonders angetan. Hört sich sehr, sehr lecker an.
ReplyDeleteViele liebe Grüße
von Anke
Vielen herzlichen Dank liebe Anke. Der Brotaufstrich ist lecker und es ist eigentlich Obazda. Liebe Grüße!
DeleteLiebe Simona,
ReplyDeletedas schaut alles wunderbar einladend aus.
Die kleine Bellis im Drahtkörbchen finde ich besonders schön, genau wie die Tulpen.
Und ohne Kerzen geht es gar nicht...
Auch der Brotaufstrich hört sich lecker an.
Dir einen happy friday,
lieben Gruß
Nicole
Vielen dank liebe Nicole. Ich bin verliebt im diesen Drahtkörbchen. Habe keine Ahnung woher ich der habe. In einem Tag habe ihm ins Keller gefunden und seitdem benutze ständig für Deko. Liebe Grüße, Simona
DeleteEine schöne stimmige Tischdeko hast Du gezaubert. Hut ab, Du schreibst gleich in 3 Sprachen!! Herzliche Grüße Birgit
ReplyDeleteDanke schön liebe Birgit. Ja, ich schreibe in 3 Sprachen und macht auch viel Arbeit aber ich freue mich so sehr wenn ich sehe dass mein Post überall auf dem Erde gelesen wird. Schöne liebe Grüße!
Deletesupa crema de varza rosie? acum aud prima data... ma intereseaza, sunt mare amatoare de supe creme dar din aceasta nu am gustat niciodata!
ReplyDeleteMultumesc de comentar draga Coco. Supa de varza rosie e super si are o culoare... Am sa fac o postare si pun reteta.
DeleteCand ne intalnim cu prietenii cei mai buni, mancarea e ultima noastra grija. In primul rand se intalnesc si 3 copii, baieti toti, si trebuie sa fim cu ochii in patru. Apoi, nu ne ajunge timpul sa povestim cat ne propunem. De multe ori am pregatit cina si zau daca ne-am mai asezat la masa. Pana vom sta linistiti mai trece ceva timp! :D
ReplyDeleteP.S.: arata senzational crema de branza. Nu mananc camembert, dar acum mi-e pofta!
Imi inchipui cum decurg intalnirile...am trecut si eu acu ceva vreme prin asa ceva. Merci mult de comentar.
DeleteArată foarte bine și sigur este și gustos.
ReplyDeleteAsa e Adina, multumesc.
DeleteSi noi mai avem obiceiul sa ii strangem pe toți și sa gătesc, sa ne jucam, sa mai stam la un pahar de vorba. Mulțumesc, apreciez reteta, chiar e de primavara!
ReplyDeleteMultumesc mult Gabriela.
DeleteDas ist eine schöne Tischdeko und ein interessantes Rezept. Danke für den Link in "Froh und kreativ"!
ReplyDeleteLG Elke
Vielen Dank liebe Elke. Freut mich dass ich dich gefunden habe. Liebe Grüße.
DeleteSieht lecker aus! Schöne Tischdeko. Danke für deinen Besuch bei mir und happy weekend.
ReplyDeleteDanke sehr liebe Tamara. Liebe Grüße!
DeleteImi plac aranjamentele, imi plac culorilesi tot ce ai pregatit. Bravo!
ReplyDeleteMultumesc mult.
DeleteSuperb decorul iar crema de branza arata foarte bine. Mi-ar placea sa fiu invitata la tine. Superb!
ReplyDeleteMultumesc mult si hai vino!
DeleteArată foarte bine aranjamentele tale și eu fac tot felul de chestii.
ReplyDeleteRețetele sunt și ele foarte bune și utile, le notez.
Multumesc foarte mult, mai ales cand vine de la o colega de hobby.
DeleteImi place mult cum ai aranjat masa. Cand imi chem prietenii in vizita si eu incerc sa-i surprind cu diverse produse gastronomice
ReplyDeleteMultumesc mult Ramona.
DeleteFoarte interesante retetele, cat despre decoratiuni, se vede ca nu locuiti in Romania😉
ReplyDeleteMultumesc draga mea, dar cum se vede? M-ai facut curioasa. :))
DeleteFoarte frumoase ideile de decoratiuni!
ReplyDeleteMultumesc mult Ioana.
DeleteImi place mult cum a iesit masa. Lalele sunt clar preferatele mele in aceasta primavara.
ReplyDeleteSi ale mele. Multumesc mult de comentar.
DeleteCat de frumoase sunt decoratiunile. Simple si cu bun gust, exact pe placul meu.
ReplyDeleteMa bucur Cristina. Asa imi plac si mie.
DeleteSi mie imi place sa gatesc cand ne adunam mai multi prieteni. La decoratiuni nu-s asa priceputa, in schimb. :D
ReplyDeletePoti incerca decoratiunile simple ce le propun.
DeleteCate bunatati aici! Si mie imi place sa fac astfel de aperitive, sa arate cat mai bine si sa fie si gustoase :)
ReplyDeleteMultumesc mult.
DeleteTare imi plac si mie decoratiunile pe masa. Acestea arata tare bine.
ReplyDeleteMultumesc mult Denisa!
DeleteYour centerpiece is so beautiful, and thanks to your lovely photos, looks to be one that I could make myself. The spread sounds delicious! I am a big fan of radishes and have all of those ingredients on hand, so I'll be trying this. Great post!
ReplyDeleteThank you so much Pattie! The spread is easy to make and it's very good.
DeleteCe decoratiuni frumoase! Am notat si reteta! 😊
ReplyDelete